Nieuws

Mislintat deed nog meer wenkbrauwen fronsen: 'Wie ís die man, vroeg men zich af'

Mislintat deed nog meer wenkbrauwen fronsen: 'Wie ís die man, vroeg men zich af'

02-10-2023 10:30 Laatste update: 10:32

Dat de periode van Sven Mislintat als technisch directeur bij Ajax niet succesvol uitpakte, is slechts een understatement. De Duitser werd afgelopen maand ontslagen door de clubleiding, maar heeft volgens het NRC Handelsblad ook bij menig medewerker de wenkbrauwen doen fronsen. Zo liet hij naar verluidt bevriende scouts van VfB Stuttgart aanschuiven bij de lunch.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Mislintat veel samenwerkte met Duitsers uit zijn netwerk. Een daarvan is scout Uli Schier. "Mislintat werd veel gezien samen met Schier op de tribune bij Ajax", weet het NRC te noteren in een uitgebreide analyse. "Hij werkte als hoofdscout samen Mislintat bij VfB Stuttgart die daar toen technisch directeur was. Op De Toekomst luncht hij mee met de technische staf en hij schuift uit het niets aan bij een overleg van de scouting. Wie ís die man, vragen mensen zich af in de wandelgangen. Vrijwel niemand kent hem."

Mislintat zou bovendien voorbij zijn gegaan aan scouts die al veel langer bij Ajax werken. Zo mocht Schier naar verluidt belangrijke beslissingen nemen die zij daarvoor nooit hebben gedaan. Daarnaast wordt de naam van Max Lesser genoemd, iemand die net zo onbekend was binnen de club. Hij kreeg de titel Head of Match Analysis en analyseerde de wedstrijden achter zijn laptop, maar stapte in de rust de kleedkamer binnen.