'Aandeelhouders eisen duidelijkheid van Ajax rondom Mislintat-onderzoek'

'VEB schrijft brief aan Ajax en wil snel duidelijkheid rondom Mislintat-onderzoek'
26 september 2023 om 17:47
Laatste update: 26 september 2023 om 17:48

De vereniging van effectenbezitters (VEB) wil snel duidelijkheid van Ajax over het onderzoek rondom de pas ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Dat meldt de NOS dinsdagmiddag. De VEB is een organisatie die de belangen van beleggers behartigt.

Het medium is dat te weten gekomen door het in handen krijgen van een brief dat gericht is aan Ajax. Daarin wordt naar verluidt om duidelijkheid gevraagd. 'De aandeelhoudersvereniging wil onder meer weten of het onderzoek dat de club heeft ingesteld naar Mislintat over alle door de Duitser afgeronde transfers gaat', zo schrijft de NOS. 'Wie de opdracht gegeven heeft aan de externe accountant en hoe Ajax kan waarborgen dat het onderzoek onafhankelijk verloopt.'

Bovendien wil de VEB weten of ook het functioneren van de directie en de raad van commissarissen erin wordt meegenomen. 'Daarbij acht de VEB het noodzakelijk dat het onderzoek op zo kort mogelijke termijn wordt afgerond.' RvC-voorzitter Pier Eringa zei eerder al eens dat het onderzoek weken gaat duren.