Nieuws

'Van Halst keert niet terug in de rvc van Ajax, Winter mogelijke opvolger'

'Van Halst keert niet terug in de rvc van Ajax, Winter mogelijke opvolger'

26-09-2023 13:15
1

Aron Winter is volgens De Telegraaf in beeld om tijdelijk toe te treden tot de raad van commissarissen van Ajax. De Amsterdammers zoeken een vervanger voor Jan van Halst, die binnenkort vertrekt.

'Van Halst is zogezegd als een dead man walking in de Johan Cruijff Arena', schrijft de krant. 'In maart 2024 wordt hij vervangen door Alex Kroes en omdat niemand bij Ajax wat ziet in een terugkeer van Van Halst naar de rvc, weet de interim-directeur dat hij over zes maanden moet vertrekken uit Amsterdam en op zoek kan naar een nieuwe werkkring.'

De geboren Utrechter maakte begin deze maand de overstap van commissaris voetbaltechnische zaken naar algemeen directeur op interim-basis. Hij verving de vertrokken Edwin van der Sar. Volgens De Telegraaf keert Van Halst echter niet terug als commissaris.

Ajax kijkt daarom naar Aron Winter als nieuwe tijdelijke commissaris. De oud-middenvelder van de club zou de plek van Van Halst kunnen overnemen. In maart begint immers algemeen directeur Alex Kroes aan zijn werkzaamheden in Amsterdam.

Verder sluit De Telegraaf een adviserende rol voor Louis van Gaal niet uit. 'Hij is iemand die de crisis te lijf zou kunnen gaan. Maar officieel is niet officieus en vandaar is de clubleiding van Ajax bijna verplicht om Van Gaal officieel te polsen voor een officieuze functie, bijvoorbeeld als adviseur of klankbord', aldus De Telegraaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!