Spaanse voetballers stoppen boycot, onderhandelingen tot diep in de ochtend

Spaanse voetballers stoppen boycot, onderhandelingen tot diep in de ochtend
20 september 2023 om 11:52
Laatste update: 20 september 2023 om 13:03

De voetbalsters van het Spaanse nationale elftal zijn gestopt met de boycot. De voetbalbond dreigde dat er met onmiddellijke en diepgaande veranderingen zouden plaatsvinden als het elftal niet stopte. De staking heeft ruim zeven uur geduurd.

President Victor Francos van de Nationale Sportraad (CSD) meldt dat "de speelsters hun bezorgdheid hebben geuit over de noodzaak van diepgaande veranderingen". De sportraad belooft de gewenste verandering. "Er zal een gezamenlijke commissie worden opgericht tussen RFEF(Spaanse voetbalbond, red.), CSD en speelsters om de overeenkomsten, die morgen zullen worden ondertekend, op te volgen."

Het Madrileense Relevo meldde dinsdagavond nog dat de speelsters aan een geschreven statement werkten met de bond, waardoor zij niet zouden worden gestraft wanneer het trainingskamp werd verlaten. Hier lijkt nu echter niets meer van terecht te komen.

In de Spaanse ploeg is het al een tijd lang zeer onrustig. Na afloop van de gewonnen WK-finale gaf de voorzitter van de Spaanse bond, Luis Rubiales, een ongewenste kus aan Jennifer Hermoso. De speelsters eisten na de ontstane ophef een vertrek van de voorzitter. Bondscoach Jorge Vilda vertrok bij de ploeg, waarna Rubiales na veel commotie ook zijn biezen pakte.