Nieuws

UEFA-baas: Rusland tot einde invasie uitgesloten van internationaal voetbal

UEFA-baas: Rusland tot einde invasie uitgesloten van internationaal voetbal

18-09-2023 16:40
1

Russische clubs zullen niet uitkomen in Europese toernooien zolang de oorlog met Oekraïne gaande is, zo meldt de UEFA. President Aleksander Ceferin kwam met de bevestiging van dit statement in een interview.

Op 28 februari 2022 kwamen de UEFA en FIFA met een statement over het weren van Russische clubs in hun toernooien en dat heeft alles te maken met de invasie in Oekraïne. Daar is tot op de dag van vandaag nog steeds geen einde aan gekomen, waardoor Russische clubs nog steeds niet deel mogen nemen aan de Champions League, Europa League, Youth League, Women’s Champions League, Nations League en komende internationale toernooien zoals het WK in Qatar van afgelopen winter.

Ceferin besprak in zijn interview met Metropolitan niet alleen de uitsluiting van Rusland, maar ook de afgekapte sponsordeal met Gazprom. "Dit moesten we gewoon doen. We konden na de start van de oorlog niet een reclame voor dit bedrijf laten zien, terwijl er honderden miljoenen mensen naar de wedstrijd kijken", klinkt het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!