Opinie

De Boer vreest: 'Als je Ajax-fan bent, ben je je wel echt rot geschrokken'

De Boer vreest: 'Als je Ajax-fan bent, ben je je wel echt rot geschrokken'

17 september - 23:20

Ronald de Boer vraagt zich af of de nieuwe selectie van Ajax wel in de gaten heeft bij wat voor club het speelt. De analist van Ziggo Sport en voormalig speler van de Amsterdammers analyseert het spel tegen FC Twente (3-1 verlies) en denkt dat er moet worden gevreesd voor het ergste.

De Boer vond het namelijk nogal erg wat hij onder ogen zag. "De eerste helft was echt schandalig slecht. Als je Ajax-fan bent, dan ben je je echt wel rot geschrokken ja." Hij stipt de communicatie en het wennen aan de speelstijl aan als voornaamste redenen voor de blamage. "Dat heeft tijd nodig, alleen bij Ajax heb je geen tijd. Nu loop je eigenlijk al heel erg achter de feiten aan. Stel dat je er tegen Marseille en Feyenoord ook slecht uit komt… Het is nu al crisis, maar waar gaat dit heen?"

De Boer denkt dat sommige nieuwe jongens wellicht nog niet in de gaten hebben wat het inhoudt om bij Ajax te spelen. "Als je gelijkspeelt is het vaak al tot de volgende wedstrijd crisis. Beseffen ze zich dat? Dat gevoel heb ik nog niet bij dit team. En het vooruit verdedigen en het durven initiatief nemen om iemand onder druk te zetten… Het liep allemaal achteruit, het was schering en inslag bij dit Ajax. Hele slechte communicatie en dat ga je niet binnen een week veranderen."

De oud-Ajacied was afgelopen week zelf te kijken op de training, en stelde dat dat er daarentegen best goed uit zag. "Alleen, wat is het niveau? Is het goed omdat het tegen elkaar leuk is? Maar als je wordt getest, zie je dat het niveau zeker nu nog niet goed genoeg is. Blijft het dit niveau of is het een kwestie van elkaar goed leren kennen en dan gaat het omhoog?"

Het gaat hem echter te ver om nu al het een en ander af te rekenen aan het adres van Maurice Steijn. "Het is nog allemaal tussen hoop en vrees, maar meer vrees dan hoop op dit moment", zo besluit De Boer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s