Nieuws

Rubiales moet rekening houden met celstraf: Spaanse aanklager begint proces

Rubiales moet rekening houden met celstraf: Spaanse aanklager begint proces

08-09-2023 15:03 Laatste update: 15:03

Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moet na zijn wangedrag tegenover Jenni Hermoso serieus rekening houden met een celstraf. Dat melden meerdere Spaanse bronnen. De 46-jarige bestuurder is al bijna een maand in opspraak na zijn ongewenste kus aan de aanvalster.

Die feiten zijn ondertussen wel bekend. Rubiales was uitzinnig van vreugde na de gewonnen WK-finale van de Spaanse vrouwen en zoende zonder enig pardon Hermoso na afloop op haar mond. De Spaanse aanklager begint nu een proces tegen Rubiales en beschuldigt hem van 'seksueel geweld' en 'dwang'.

Voor die strafbare feiten staan in Spanje celstraffen die variëren tussen de één en vier jaar. Hermoso heeft al aangegeven dat de kus tegen haar wil in was, wat absoluut niet in het voordeel is van Rubiales. Woensdag diende zij namelijk al een officiële klacht in.

De Spaanse bond heeft Rubiales reeds verzocht om per direct af te treden, maar daar wil hij vooralsnog niets van weten. Hij is wel al negentig dagen geschorst door de FIFA. Rubiales voelt zich naar eigen zeggen slachtoffer van een lynchpartij.