Spaanse bond stelt vrouwelijke bondscoach aan, Vilda reageert na ontslag

Spaanse bond stelt vrouwelijke bondscoach aan, Vilda reageert na ontslag

6 september 2023 om 08:05
Laatste update: 6 september 2023 om 08:08

Jorge Vilda heeft voor het eerst van zich laten horen na zijn ontslag. De voormalig bondscoach van Spanje is inmiddels opgevolgd door oud-speelster Montserrat Tomé, maar is het niet eens met zijn vertrek. 

Bondsvoorzitter Luis Rubiales zorgde voor de meeste ophef na het winnen van het WK Vrouwen met Spanje, maar ook Vilda kende geen goede reputatie. De bondscoach zou voor een slechte sfeer zorgen bij de ploeg. Voor de start van het WK eisten maar liefst vijftien spelers dat de bondscoach opstapte. Dat gebeurde niet en Spanje werd met een veredeld elftal verrassend wereldkampioen.

Na het winnen van het WK werd door de ophef Rubiales op straat gezet en dat overkwam Vilda ook, die voor het eerst reageerde op de gebeurtenis. "Ik ben onterecht ontslagen", zegt Vilda tegenover El Larguero. "Rubiales vertelde me dat hij mijn contract zou verlengen. Er is daar ook over gesproken met de bond."

Vilda houdt vol dat de sfeer goed was bij de nationale ploeg. "Het gevoel was goed, anders is het onmogelijk om wereldkampioen te worden. Ik weet waar ik goed in ben en wat ik moet doen. Ik zal alles accepteren in de sport, maar dit voelt onterecht. Er zijn bepaalde dingen gezegd waar ik het niet mee eens ben. Ik wil duidelijk maken dat ik nooit zal applaudiseren voor iets macho's of dat tegen feminisme ingaat", besluit de voormalig bondscoach.