Nieuws

Sneijder looft aanvaller: 'Met hem aan de slag gegaan, nu lopen ze met hem weg'

Sneijder looft aanvaller: 'Met hem aan de slag gegaan, nu lopen ze met hem weg'

05-09-2023 23:32 Laatste update: 23:32
1

Wesley Sneijder is onder de indruk van de ontwikkeling van Fortuna Sittard-aanvaller Tijjani Noslin. De oud-middenvelder ging drie jaar geleden nog aan de slag met de geboren Amsterdammer.

Het Fortuna Sittard van Noslin hield Ajax zondag knap op 0-0. De aanvallers speelde ondanks een gemiste penalty een sterk duel. "Ik vond hem tegen Ajax geweldig", aldus Sneijder bij Veronica Offside. "Dat staat los van die gemiste strafschop. Als je bij Ajax iedereen voorbijloopt, terwijl je in zo'n korte tijd van de amateurs naar de profs bent gegaan: dan verdient dat alleen maar lof."

Noslin speelde twee jaar geleden nog geen betaald voetbal, maar de amateurs van DHSC, de club van Sneijder. "Hij kwam toen binnen en werd bestempeld als hele moeilijke jongen. Ik zag echt wat in hem, dus ben ik een jaar met hem aan de slag gegaan. Hij beheerst namelijk alles: hij kan koppen, hij heeft een voorzet, actie, goede dribbel en is snel. Die jongen had alles om het betaald voetbal te halen."

"Dat lastige heb ik er in de eerste week uitgehaald bij hem", vervolgt Sneijder. "Hij kwam in het begin te laat, maar daarna nooit meer. Hij is aan de slag gegaan, waarna Fortuna uiteindelijk kwam. Ik heb toen gezegd: geef hem een jaar de tijd, hij moet wennen aan het betaald voetbal en elke dag trainen. Daarna staat hij er voor je. Nu lopen ze met hem weg."

Volgens de oud-international was Noslin zelfs nog dicht bij een exit op Deadline Day. "Een transfer naar Millwall is op de allerlaatste dag nog afgeketst. Ze wilden wel aan de eisen van Fortuna voldoen, maar de club vond het niet meer nodig om Noslin te verkopen. Er wordt in ieder geval zeker op hem gelet, ook in het buitenland."