Waar en wanneer wordt de finale van de Champions League 2024 gespeeld?

Waar, wanneer en hoe laat wordt de finale van de Champions League 2024 gespeeld?

8 mei om 23:08
Laatste update: 8 mei om 23:08

Real Madrid en Borussia Dortmund hebben zich afgelopen week geplaatst voor de finale van de Champions League. Waar, wanneer en hoe laat vindt die eigenlijk plaats? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda!

Vorig seizoen werd de finale gespeeld in Istanbul. Manchester City nam het op tegen Internazionale en uiteindelijk wist de eerstgenoemde ploeg aan het langste eind te trekken. Dat zorgde voor de eerste Champions League-trofee voor de mannen van Pep Guardiola. De komende finale wordt uiteraard in een ander stadion gespeeld, tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. De Spanjaarden gaan op voor hun mogelijk vijftiende Europese titel. Dortmund speelde de finale tweemaal eerder. In 1997 won het de Cup met de Grote Oren. In 2013 verloren Die Schwarzgelben met 1-0 van Bayern München.

Waar en wanneer wordt de Champions League-finale gespeeld?

De finale van de Champions League wordt dit seizoen gespeeld in het Wembley Stadium in Londen, Engeland. Pak de agenda er maar bij, want op zaterdag 1 juni 2024 is het zover. Om 21.00 uur zal er worden afgetrapt in het stadion met een capaciteit van 90.000.