Nieuws

Miljoenenaankoop Ajax geniet ondanks puntverlies: 'Ik ben daar goed mee omgegaan'

Miljoenenaankoop Ajax geniet ondanks puntverlies: 'Ik ben daar goed mee omgegaan'

05-09-2023 20:49

Josip Sutalo is ondanks het puntverlies tegen Fortuna Sittard (0-0) blij met zijn debuut voor Ajax. De Kroatische aankoop is daarnaast blij dat ook landgenoten Jakov Medic en Borna Sosa naar Amsterdam kwamen deze zomerse transferwindow.

Tegenover de clubkanalen van Ajax laat Sutalo weten dat hij 'heel blij is met zijn eerste wedstrijd' voor de Amsterdammers. "Het was echt een mooie ervaring. Ik was niet echt nerveus, meer opgewonden. Het blijft toch je eerste wedstrijd en ik ben daar goed mee omgegaan."

Naast dat Sutalo zijn debuut maakte, mocht hij ook de aanvoerdersband dragen. Dat kwam mede door de afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis en de transfer van Davy Klaassen naar Internazionale. "De trainer heeft dat besloten. Hij heeft me die verantwoordelijkheid gegeven en dat gaf wat extra druk, maar al met al ging het goed."

De Kroatisch international genoeg van zijn nieuwe omgeving. "Amsterdam is prachtig. De spelers accepteren me, ik voel me hier thuis. Medic heeft me absoluut geholpen. Hij is beter in talen en dat heeft me erg geholpen. Het is fijn dat hij hier ook is."

Naast Medic kwam er met Sosa nog een Kroaat naar Amsterdam. "Hij is een uitstekende speler", aldus Sutalo. "We kennen elkaar al van het Kroatische elftal. Ik ben erg blij dat hij er is."