Ramos terug bij zijn oude liefde, hoe verliep zijn eerste periode bij Sevilla?

Ramos terug bij zijn oude liefde, hoe verliep zijn eerste periode bij Sevilla?
5 september 2023 om 18:00

Sergio Ramos keert officieel terug bij zijn oude liefde Sevilla. De verdediger won bij Real Madrid alles wat er maar te winnen viel, maar hoe verliep zijn eerste periode bij Sevilla? VoetbalNieuws legt het je uit. 

Sergio Ramos werd op 30 maart 1986 geboren in Camas, een plaats vlakbij Sevilla. Al op jonge leeftijd, op z'n 6e, begon de centrale verdediger met voetballen bij Camas CF. Via de jeugdopleiding van Sevilla FC maakte Ramos op 1 februari 2004 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal, in een uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña (0-1 verlies).

Onder leiding van trainer Joaquín Caparrós groeide Ramos in zijn eerste seizoen 2004/2005 al snel uit tot basisspeler bij de Rojiblancos. In 41 officiële wedstrijden kwam de jeugdinternational tot drie doelpunten. Zijn eerste goal voor Sevilla maakte Ramos op 26 september 2004, in een met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Ook in de wedstrijd tegen zijn toekomstig werkgever Real Madrid wist de centrumverdediger te scoren (2-2 gelijkspel). Mede dankzij de sterke prestaties van Ramos eindigde Sevilla het seizoen 2004/2005 knap als zesde in La Liga, goed voor kwalificatie voor de UEFA Cup.

Ramos speelde een ijzersterk debuutseizoen in Sevilla 1, wat hem in 2005 zijn eerste selectie voor Spanje opleverede. De mandekker groeide in rap tempo uit tot een steunpilaar bij de Nationale ploeg. Zijn veelbelovende spel trok al snel de aandacht van de Europese topclubs en leverde hem een transfer op naar Real Madrid. En de rest is geschiedenis.