'FC Barcelona stelt lijst samen van arbitrale dwalingen na mindere seizoenstart'

'FC Barcelona stelt lijst samen van arbitrale dwalingen na mindere seizoenstart'

4 september 2023 om 15:25

    FC Barcelona heeft vijf maanden na het eigen scheidsrechterschandaal een eigen lijst opgesteld van arbitrale dwalingen. De Catalaanse club is het oneens met veel beslissingen die tegen FC Barcelona en vóór concurrent Real Madrid worden genomen. 

    Volgens het Spaanse AS is Barcelona meermaals benadeeld in de eerste speelrondes van de competitie. De Catalanen speelden onder meer gelijk tegen Getafe in een frustrerend duel. Barça is van mening dat een overtreding op Gavi een strafschop had moeten opleveren tegen de knokploeg. Ook kregen de Blaugranas een strafschop tegen in speelronde twee. 

    Naast de beslissingen die tegen Barça werden genomen, werd concurrent Real Madrid juist in het zadel geholpen, aldus de Catalaanse club. In het duel met Athletic Bilbao maakte Militão een overtreding in het strafschopgebied, maar werd deze niet bestraft. Het is opvallend dat Barça met een dergelijke lijst komt, aangezien de club in maart van dit jaar nog door het Spaanse Openbaar Ministerie werd aangeklaagd wegens corruptie: de club zou tussen 2010 en 2020 twee vice-voorzitters van de scheidsrechtersbond miljoenen euro's hebben betaald.