Nieuws

Stewart blij met aanwinst: 'Nu hebben we er nog één met snelheid en fysiek'

Stewart blij met aanwinst: 'Nu hebben we er nog één met snelheid en fysiek'

04-09-2023 08:03 Laatste update: 09:50

Technisch directeur van PSV Earnest Stewart kijkt terug op een succesvolle transferperiode van de Eindhovenaren. Hij is tevreden met de aanwinsten en special met Bella-Kotchap die binnenkwam op het allerlaatste moment laat bij blijken in het Algemeen Dagblad.

PSV wist enkele grote namen binnen te halen zoals Noa Lang en de terugkerende Hirving Lozano, en wist met het vertrek van Sangare nog een grote uitgaande transfer te doen. Op de slotdag van de transferperiode lukte het de club ook nog om Armel Bella-Kotchap aan te trekken. De TD is blij met de komst van de centrumverdediger.  "Deze jongen zat in de selectie van Duitsland bij het WK in Qatar, hij kan vooruitverdedigen en spelen met ruimte in zijn rug", aldus Steward.

"Met André Ramalho hadden we al een échte verdediger in huis en nu hebben we er nog één met snelheid en fysiek." Toch schrijft Stewart Ramalho niet af. "Een topprof, voor ons gewoon een goede speler. Wat ik soms allemaal over Ramalho hoor en lees aan kritiek, gaat veel te ver. Sterker: het slaat nergens op"

Stewart legt uit dat er eerst werd gezocht naar versterkingen op andere linies en dat daarom de komst van een verdediger even op zich liet wachten. "We zijn in andere linies gaan handelen, waar spelers vervangen moesten worden, zoals Xavi Simons", aldus de technisch directeur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!