Nieuws

''Here we go': Wijnaldum verlost van PSG, tekent snel bij Gerrard in Saudi-Arabië'

''Here we go': Wijnaldum verlost van PSG, tekent snel bij Gerrard in Saudi-Arabië'

02-09-2023 12:58 Laatste update: 23:53

Georginio Wijnaldum gaat zijn carrière definitief vervolgen bij Al-Ettifaq in Saudi-Arabië. Dat nieuws meldt transferexpert Fabrizio Romano zaterdagochtend. De Oranje-international heeft een mondeling akkoord bereikt en tekent een contract voor drie jaar.

Zodoende wordt Wijnaldum verlost van zijn uitzichtloze periode bij Paris Saint-Germain. De middenvelder trainde aan het begin van het seizoen zelfs nog apart van de selectie, destijds ook nog af en toe met Kylian Mbappé. Naar verluidt gaat de Franse topclub negen miljoen euro voor hem ontvangen.

Steven Gerrard, de trainer van Al-Ettifaq sprak donderdag via de telefoon al met Wijnaldum, die open stond voor een lucratief avontuur. De contracten worden in de komende uren of dagen gecontroleerd, waarna de deal wereldkundig wordt. Bij de club treft hij onder meer oud-teamgenoot Jordan Henderson.

Wijnaldum speelde in totaal slechts 38 wedstrijden voor PSG, dat hem in de zomer van 2021 transfervrij overnam van Liverpool. In Parijs scoorde hij drie keer en won hij één keer het Franse landskampioenschap.