Nieuws

Update: Te Kloese neemt taak over van Van der Sar bij Europese organisatie

Update: Te Kloese neemt taak over van Van der Sar bij Europese organisatie

29-08-2023 09:03 Laatste update: 07-09-2023 12:38

Dennis te Kloese staat op het punt een taak van Edwin van der Sar over te nemen. De bestuurder van Feyenoord wordt op 7 september gekozen om in het bestuur van de European Club Association (ECA) te zitten. 

Zakenman Chris Woerts meldt dat Ten Kloese de taak van Edwin van der Sar zal overnemen, die nog altijd herstelt van een hersenbloeding. Te Kloese arriveerde begin 2022 bij Feyenoord als algemeen directeur en heeft samen met trainer Arne Slot de club doen opleven. Sinds juli 2022 is Te Kloese ook bezig als technisch directeur.

De ECA telt 220 clubs als leden en het orgaan zorgt ervoor dat clubs inspraak hebben binnen de UEFA. De ECA zorgt er onder meer voor dat strategische innovaties worden onderzocht en toegepast in het Europese voetbal en dat clubs zo goed mogelijk worden gerepresenteerd. Van der Sar is sinds 2013 bestuurslid bij de ECA en is vice-president, maar die taak zal binnenkort worden overgenomen door Te Kloese, aldus Woerts. 

Update: Te Kloese is inmiddels benoemd tot opvolger van Van der Sar. De directeur van Feyenoord mag bij de ECA de Nederlandse clubs vertegenwoordigen. Te Kloese maakte een goede indruk op de Europese organisatie en gaat samenwerken met grote namen als Nasser Al-Khelaïfi (Paris Saint-Germain), Ferran Soriano (Manchester City) en Rui Costa (Benfica).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!