Transfernieuws

'Bayern start gesprekken met Chelsea voor verdediger, Inter in de wachtkamer'

'Bayern start gesprekken met Chelsea voor verdediger, Inter in de wachtkamer'

28-08-2023 23:03

Bayern München heeft de gesprekken met Chelsea gestart over het aantrekken van Trevoh Chalobah. Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond. De Duitsers hoopten eerst op een huurtransfer, maar dat zagen The Blues naar verluidt niet zitten.

Chelsea zou Chalobah namelijk alleen willen laten gaan in een definitieve deal. De 24-jarige verdediger, die zowel in het centrum als op rechtsback uit de voeten kan, moet de vervanger worden van Benjamin Pavard. De Fransman vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Internazionale, maar Bayern wil met Chalobah eerst zekerheid inbouwen. Het is de verwachting dat er snel een besluit wordt genomen. Der Rekordmeister zou ook een oogje op Lutsharel Geertruida van Feyenoord hebben gehad, maar werd nooit concreet.

Chalobah speelde tot sinds 2021 maar liefst 64 officiële duels voor Chelsea en kwam daarin driemaal tot scoren. Zijn contract in Londen liep nog tot medio 2028. Bij Bayern gaat hij naar verwachting de concurrentiestrijd aan met Noussair Mazraoui. Hij is mogelijk de tweede Engelsman die deze zomer naar München komt, na Harry Kane van Tottenham Hotspur.