Breaking news

FC Utrecht schrijft geschiedenis: Douvikas verkast voor recordbedrag naar La Liga

FC Utrecht schrijft geschiedenis: Douvikas verkast voor recordbedrag naar La Liga

28-08-2023 14:19 Laatste update: 18:48
2

Anastasios Douvikas heeft zijn transfer naar Celta de Vigo te pakken. De spits vertrekt voor miljoenen naar de Spaanse competitie, zo veel zelfs dat FC Utrecht een recordbedrag aan hem overhoudt.

Celta de Vigo betaalt in totaal twaalf miljoen euro voor Douvikas, die afgelopen weekend tegen PEC Zwolle al niet meer in actie kwam omdat hij zijn transfer aan het afronden was. Met dit bedrag verbreekt de Griekse spits met afstand het bestaande record dat op naam stond van Quinten Timber, die voor ruim 7,5 miljoen euro werd verkocht aan Feyenoord.

Dat Utrecht flink aan Douvikas verdient is duidelijk. Twee seizoenen geleden werd de aanvalsleider voor iets meer dan één miljoen euro overgenomen van het Griekse Volos NPS. Een twaalfvoud verdwijnt nu in de Utrechtse kas.

Het is niet de eerste keer dat Celta de Vigo miljoenen uitgeeft aan een spits in de Eredivisie. Afgelopen seizoen werd Jørgen Strand Larsen nog voor ongeveer hetzelfde bedrag overgenomen. De Noor kwam bij Celta 39 keer in actie en vond zes keer het net. Douvikas werd op zijn beurt topscorer van de Eredivisie met 19 goals.