Luis Rubiales weigert op te stappen na zijn ongewenste kus aan Jennifer Hermoso

Spaanse bondsvoorzitter weigert op te stappen na ongewenste kus aan Hermoso

25 augustus 2023 om 12:58

Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, weigert op te stappen. De 46-jarige bestuurder gaf na afloop van de WK-finale voor vrouwen een kus op de mond van Jennifer Hermoso, wat hem op veel kritiek en controverse kwam te staan. Hoewel men er vanuit ging dat hij wellicht zijn biezen zou pakken, blijft Rubiales als het aan hem ligt 'gewoon' aan.

Vrijdag nam Rubiales een standpunt in, op een door de bond speciaal ingepland spoedoverleg. "Ik ga niet aftreden, ik ga niet aftreden, ik ga niet aftreden", zo sprak hij. "Wat heb ik gedaan? Ik ga vechten tot het einde." Rubiales vindt dat hij het slachtoffer is geworden van 'vals feminisme' en 'karaktermoord'. "Het was spontaan, wederzijds en met instemming. Er was absoluut instemming. Ik heb een goede band met alle spelers en op het moment dat Jenni verscheen, pakte ze me op van de grond, we omhelsden elkaar. Ik zei dat ze geweldig speelde en het gebeurde plots."

Overigens gaf Hermoso enkele uren na het betreffende moment aan dat ze de kus niet leuk vond. De disciplinaire commissie van de FIFA meldde donderdag al dat het een onderzoek is gestart naar de acties van Rubiales.