Opinie

Van Basten uiterst kritisch op Ajax: 'Het is een rare ploeg, en de club ook'

Van Basten uiterst kritisch op Ajax: 'Het is een rare ploeg, en de club ook'

21-08-2023 21:44 Laatste update: 22:16

Marco van Basten is uiterst kritisch op het beleid dat in het nieuwe seizoen wordt gevoerd bij Ajax. De clublegende vindt dat de Amsterdammers hun identiteit enigszins zijn kwijtgeraakt en heeft zijn twijfels bij de tot dusver aangetrokken spelers.

Van Basten noemt Ajax in het praatprogramma Rondo van Ziggo Sport 'allemaal niks'. "Het is ook een rare ploeg, en de club ook. Wie hoor je nou in die club? Uiteindelijk zijn de directie, de RvC en al dat soort mensen verantwoordelijk voor hetgeen we nu zien. Maar dit is geen Ajax, dit is niveau FC Amsterdam", aldus de voormalig aanvaller, verwijzend naar de club die in de jaren zeventig in de Eredivisie speelde.

"Het is echt in twee jaar heel erg snel slecht gegaan. Dat is echt bizar", zo vervolgt hij. Volgens Van Basten is er ook niet bepaald sprake van een revolutie onder Sven Mislintat. "Ze geven heel veel geld uit aan spelers waarvan ik maar hoop dat het goed is, maar ik heb echt m'n twijfels. En verder… Wie is Ajax nu dan? Wie is er verantwoordelijk? Waar zijn de jeugdspelers? Hato is een goede, maar dat is de enige."