Nieuws

ESPN: Engelse voetbalbond ziet Wiegman als kandidaat om Southgate op te volgen

ESPN: Engelse voetbalbond ziet Wiegman als kandidaat om Southgate op te volgen

17-08-2023 15:36 Laatste update: 15:44

De Engelse voetbalbond, ofwel de Football Association (FA) overweegt het om Sarina Wiegman als opvolger van Gareth Southgate aan te stellen. De Nederlandse trainer staat in de finale van het WK Vrouwen en heeft sinds 2017 meerdere successen geboekt als bondscoach. 

Volgens berichtgeving van ESPN overweegt de FA om Wiegman als volgende bondscoach neer te zetten. De Nederlandse geldt als optie wanneer Southgate zijn taken neerlegt, aldus Mark Bullingham, de CEO van de voetbalbond. 

Wiegman wist met de Oranje Vrouwen én de Engeland Vrouwen al een EK te winnen en staat hoog op de lijstjes van meerdere landen. Onder meer de Verenigde Staten hopen Wiegman in te lijven als bondscoach na het vertrek van Vlatko Andonovski, maar de Engelse voetbalbond wil de Nederlander onder geen beding kwijt. Wiegman ligt tot 2025 onder contract als bondscoach van The Three Lionesses

Voor Bulling geldt Wiegman als een serieuze kandidaat. "Waarom moet het een man zijn? Sarina doet het al jaren fantastisch en ik denk dat zij alles kan bereiken wat zij wil in de voetballerij. Zij geldt zeker als optie", aldus de CEO. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!