PSV wint van Sturm Graz en gaat verder naar de Champions League play-offs

15-08-2023 22:19 Laatste update: 23:53
1

PSV heeft dinsdagavond een grote stap gezet richting de play-offs van de Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz was in Oostenrijk met 1-3 te sterk voor Sturm Graz.

Luuk de Jong, Joey Veerman en Ricardo Pepi namen de Eindhovense doelpunten voor hun rekening. PSV won vorige week thuis al met 4-1 van Sturm Graz en zet hiermee een grote stap richting groepsfase van het miljardenbal.

De Oostenrijkers kwamen na een half uur op voorsprong via Böving. PSV raakte niet in paniek en draaide de rollen nog voor rust om. Veerman schoot de gelijkmaker prachtig binnen, waarna De Jong met het hoofd toesloeg.

In de tweede helft liep PSV verder uit. Invaller Pepi schoot de 1-3 binnen vanaf elf meter, na een via de VAR gegeven strafschop. Sturm Graz zag juist een goal via de VAR afgekeurd worden.

De Eindhovenaren kwamen buiten de openingsfase om niet in de problemen in Oostenrijk. De veerkracht van de ploeg van Peter Bosz bleek van grote waarde in deze waarin zijn ploeg binnen vijftien minuten de wedstrijd wist om te draaien.