Nieuws

Kopzorgen voor Manchester City: Guardiola gaat uit van maandenlange afwezigheid

Kopzorgen voor Manchester City: Guardiola gaat uit van maandenlange afwezigheid

15-08-2023 17:00

Manchester City moet het voorlopig stellen zonder Kevin de Bruyne, zo vertelt Pep Guardiola tijdens een persmoment. De Belgische middenvelder viel vrijdag wederom uit met een blessure en die blijkt ernstig te zijn.

De Bruyne speelde slechts twintig minuten mee in het openingsduel van Manchester City tegen Burnley (0-3). Een hamstringblessure, die hij ook al opliep in de Champions League-finale tegen Internazionale, deed de middenvelder de das om. Het blijkt een zeer serieus kwetsuur te zijn.

"Het is een serieuze blessure", begint Guardiola tijdens het persmoment in aanloop naar de UEFA Super Cup-wedstrijd tegen Sevilla. "Hij zal er maanden uit liggen. We zullen in de komende dagen bekijken of hij geopereerd wordt. Maar sowieso zijn we hem een tijdje kwijt", besluit de Spanjaard, waarna duidelijk wordt dat de medische staf na een laatste onderzoek gaan beslissen of De Bruyne onder het mes moet.

Wat zeker dus zeker is, is dat De Bruyne het komende deel van de competitiestart zal gaan missen. Aanstaande zaterdag staat de topper in de Premier League tegen Newcastle United op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!