Valse start voor Barcelona in ordinaire schoppartij tegen Getafe: drie keer rood

Valse start voor Barcelona in ordinaire schoppartij tegen Getafe: drie keer rood

13 augustus 2023 om 23:40
Laatste update: 13 augustus 2023 om 23:47

FC Barcelona is het nieuwe seizoen begonnen met een valse start. De Catalanen speelden in de eerste speelronde van de competitie uit bij Getafe, wat een smerige wedstrijd vol kaarten opleverde. Het eindigde zoals het begon: 0-0.

In een nogal saaie schoppartij kwam de eerste kans van de wedstrijd van de kant van de gasten. Na een half uur kreeg Oriol Romeu een mogelijkheid vanaf een meter of twintig, maar inzet belandde net langs de paal. Even later kwam Barcelona al met tien man te staan. Raphinha was het fysieke spel van Getafe spuugzat, deelde een elleboogstoot uit en ontving zodoende zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Frenkie de Jong, die zoals gewoonlijk op zes begon, werd in de rust daarom een linie naar achteren gestuurd. Veel goeds leverde dat de ploeg van Xavi niet op. De trainer van de Catalanen werd wegens commentaar overigens zelf nog naar de tribune gestuurd. Alsof Getafe vervolgens niet kon achterblijven, moest ook Jaime Mata het veld ruimen. De aanvaller liep Ronald Araújo onnodig van zijn sokken en kreeg net als Raphinha zijn tweede gele prent.

Ook met tien tegen tien waren beide ploegen nauwelijks op goed voetbal te betrappen. 0-0 is daarom een terechte, maar voor de neutrale toeschouwer toch ook zeer vervelende uitslag. Dertig overtredingen, negen kaarten en slechts zes schoten op doel verder weten we dat de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven was.

Hoop op beterschap is daarom gevestigd op aanstaande zondag. Dan speelt Barcelona voor het eerst een officieel duel in het Olympisch Stadion van de stad. Om 19.30 uur wacht Cádiz.