Transfernieuws

Ajax liet target gaan in jeugdopleiding: 'Bedrag lag toen onder een half miljoen'

Ajax liet target gaan in jeugdopleiding: 'Bedrag lag toen onder een half miljoen'

11-08-2023 17:48

Ajax is geïnteresseerd in Hiroki Ito, uitgerekend de speler die zes jaar geleden nog in de jeugdopleiding van de Amsterdammers rondliep. In de nieuwste aflevering van Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, wordt de interesse in de Japanner besproken. 

Ajax meldde zich afgelopen week voor Ito, die inmiddels bij Stuttgart speelt, en legde een bod van vijftien miljoen euro neer. Stuttgart verwees het bod naar de prullenbak en de Amsterdammers mogen zichzelf kwalijk nemen zo diep in de buidel te moeten tasten. Ito trainde in april en mei 2017 mee bij Ajax, maar werd uiteindelijk niet overgenomen. 

De Japanner kon destijds voor een schijntje in Amsterdam blijven. "De som die destijds moest worden betaald, is een fractie van de transfersom die nu wordt verlangd", zegt Ajax-watcher Mike Verweij. "Maar de Amsterdammers besloten van zijn komst af te zien."

Technisch directeur Sven Mislintat is zeer bekend met Ito en kocht de Japanner vorig jaar nog voor 400.000 duizend euro voor Stuttgart. De middenvelder heeft een sterk seizoen achter de rug en lijkt alleen voor de hoofdprijs te vertrekken.