'Ik sta hier met een trots gevoel, we zitten weer bij de wereldtop'

'Ik sta hier met een trots gevoel, we zitten weer bij de wereldtop'

11 augustus 2023 om 07:10
Laatste update: 11 augustus 2023 om 08:05

Na de uitschakeling van de Oranje Leeuwinnen was Sherida Spitse vanzelfsprekend teleurgesteld, maar een trots gevoel nam al snel de overhand. De captain van Nederland benadrukt dat ze weer tot de wereldtop behoren.

"We hebben alles gegeven en gestreden voor zover we konden", aldus Spitse na afloop van het met 2-1 verloren duel met Spanje. "Zij hadden de eerste helft de grotere kansen. Maar in de tweede helft waren wij echt niet minder. We hebben goede kansen gehad. Uiteindelijk komen we op 1-1 en dan is het zuur dat je hem nog tegen krijgt in de verlenging. Maar we hadden zelf ook nog twee grote kansen. Dan valt hij aan de andere kant en dat doet pijn. Ik weet ook niet of dat terecht was."

"Ik sta hier wel met een trots gevoel", vervolgt Spitse. "Vooral door wat we dit toernooi hebben laten zien. We zitten weer bij de wereldtop. Daar kunnen we mee door." De captain van Oranje moest op de bank toekijken hoe Spanje het duel in de verlenging naar zich toetrok. De wissel maakt voor Spitse niets uit. "Het team staat voorop en niet het individu. We hebben iedereen nodig."

Door de uitschakeling is er abrupt een einde gekomen aan de carrière van Stefanie van der Gragt, die haar schoenen aan de wilgen hangt. Spitse betreurt het afscheid. "Het is zonde, ze heeft een mooie carrière gehad. Maar soms houdt dat ook een keer op. Jammer dat dat nu is, maar we hebben genoten van haar. Maar deze doet wel even pijn."

fallback image undefined

Spanje

  • 2
  • 1
fallback image undefined

Nederland

FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

Einde wedstrijd


Salma Paralluelo

Jenni Hermoso

Tweede verlenging

Eva Navarro

Esther González

Alexia Putellas

Mariona Caldentey

Eerste verlenging

Olga Carmona

Oihane Hernández

Irene Guerrero

Aitana Bonmatí

Mariona Caldentey

Ivana Andrés

Laia Codina

Salma Paralluelo

Alba Redondo

D. Egurrola

Tweede helft

Esther González

Oihane Hernández


Aftrap 03:00

WEDSTRIJD INFO


Datum
vrijdag 11 augustus 2023
Stadion
Sky Stadium
Aftrap
03:00
Scheidsrechter
Frappart