Exclusive

Dit moet je weten over de Conference League-opponent van AZ, Santa Coloma

Dit moet je weten over de Conference League-opponent van AZ, Santa Coloma

09-08-2023 19:31

AZ mag het donderdagavond opnemen tegen FC Santa Coloma in de derde voorronde van de Conference League. Voetbalnieuws stelt de ploeg uit Andorra aan je voor.

Santa Coloma, recordkampioen van Andorra wacht op AZ is de voorronde van de Conference League. De ploeg werd al dertien keer kampioen van de dwergstaat, maar wist afgelopen seizoen slechts de derde plaats te bemachtigen. De wedstrijd tussen beide ploegen zal worden afgewerkt in het nationale stadion van Andorra wat plaats biedt aan 3.300 supporters. De Rus Dmitriy Cheryshev staat aan het roer van de club. De trainer is een voormalig speler van onder andere Dynamo Moskou en vader van voormalig Real Madrid-talent en Valencia-speler Denis Cheryshev.

De selectie

De spelers van Santa Coloma vertegenwoordigen niet al te veel waarde. Volgens transfermarkt bedraagt de totale waarde van de selectie iets meer dan twee miljoen euro, maar onderschatting zit in een klein hoekje. Het team wordt bij de hand genomen door twee spelers. Ervaren rotten Eloy Gila en Cristian Novoa. Gila was afgelopen seizoen goed voor twaalf doelpunten en vier assist als aanvallende middenvelder. Novoa kwam afgelopen seizoen over uit Venezuela en was direct belangrijk. De spits kwam elf maal tot scoren en gaf een assist.

Inde selectie van Santa Coloma zijn geen Nederlanders actief. Wel een opvallend feitje is dat voormalig Spaans international Joan Capdevila zijn carrière bij deze club afsloot. De voormalig linksachter en zestigvoudig international van Spanje speelde in 2016/17 zijn laatste seizoen in Andorra. De wedstrijd tussen Santa Coloma en AZ begint om 19.00 uur, maar is momenteel echter nergens live te volgen. Voetbalnieuws zal wel verslag doen van de wedstrijd in het liveblog.