Nieuws

'PSV vergeet contract Babadi te verlengen, er zullen kapers op de loer liggen'

'PSV vergeet contract Babadi te verlengen, er zullen kapers op de loer liggen'

09-08-2023 08:21

Zo veel lof PSV momenteel ontvangt over het spel van Isaac Babadi, zo lastig is de situatie rondom het contract van de 18-jarige middenvelder. Volgens De Telegraaf zou Babadi, die samen met Noa Lang in Eindhoven tot dusver één van de smaakmakers is, aan het einde van het seizoen gratis de deur uit kunnen lopen.

Het jeugdexponent van PSV maakte afgelopen vrijdag pas zijn officiële debuut in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Vier dagen later verliet hij met een goal en een staande ovatie tegen Sturm Graz (4-1) het veld van het Philips Stadion. Het laat zien hoe zeer men de prestaties van Babadi waardeert.

Echter, de vraag is hoe lang. De Telegraaf meldt woensdagochtend namelijk dat het contract van de groeibriljant afloopt. 'Terwijl de middenvelder door zijn opvallende spel een steeds groter kapitaal vertegenwoordigt. Technisch directeur Earnest Stewart wil niets liever dan het jeugdcontract openbreken en verlengen maar de entourage van Babadi heeft stevig op de rem getrapt', zo klinkt het. 'Vanuit de huidige luxepositie wachten zij liever af wat komen gaat. Ongetwijfeld weten grote clubs van de contractsituatie van de tiener af en zullen er kapers op de loer liggen om Babadi gratis over te nemen.'

De krant trekt zodoende de vergelijking met Xavi Simons, de voorganger van Babadi, die voor een schamel bedrag van slechts zes miljoen euro terugging naar Paris Saint-Germain. 'Algemeen directeur Marcel Brands was daarbij en zal zich nu in het geval Babadi moeten revancheren samen met Stewart. PSV kan het zich niet veroorloven om Babadi gratis de deur uit te laten lopen en grof financieel geschut is noodzakelijk.'

PSV hervat de Eredivisie komende zaterdagmiddag met het thuisduel tegen FC Utrecht. Drie dagen later wacht in Oostenrijk tegen Sturm Graz de return om de play-offs van de Champions League te bereiken.