Timber heeft eerste prijs binnen: Arsenal verslaat Man City na strafschoppen

06-08-2023 19:16 Laatste update: 19:18

Manchester City heeft zondagavond beslag gelegd op de Community Shield. In de wedstrijd tegen Arsenal bleef het lang spannend, maar invaller Cole Palmer hielp The Citizens aan de eerste prijs van het seizoen.

Manchester City won het afgelopen seizoen zowel de Premier League als de FA Cup en dus mocht runner-up Arsenal het voor de Supercup opnemen tegen de ploeg van Pep Guardiola. Met debutant Jurriën Timber in de basis hield de nummer twee van het voorbije Premier League-seizoen lang stand tegen het dominante City, dat in het eerste bedrijf maar liefst 69 procent balbezit had.

In de tweede helft was het zelfde spelbeeld te zien. Arsenal hield lang stand, maar net nadat Timber naar de kant werd gehaald ging het toch fout. Manchester City pakte een kwartier voor tijd de leiding na een geweldig doepunt van invaller Cole Palmer. In het restant van de wedstrijd kwam Arsenal niet meer tot grote kansen, tot de tiende minuut van de extra speeltijd. Een afstandsschot werd van richting veranderd door Manuel Akanji en vloog zo het goal in: 1-1.

En dus werden het strafschoppen. Namens Arsenal vlogen alle penalty's binnen, terwijl Kevin De Bruyne en Rodri faalde vanaf de stip. En dus pakken The Gunners de eerste prijs vam het seizoen ten koste van concurrent City.