Nieuws

Voorwerpen vanuit PSV-vak: supporter gewond geraakt tijdens Johan Cruijff Schaal

Voorwerpen vanuit PSV-vak: supporter gewond geraakt tijdens Johan Cruijff Schaal

05-08-2023 18:31

Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV is een supporter van de thuisploeg gewond geraakt door voorwerpen die uit het PSV-vak werden gegooid. Zo meldt 1908.

Na de 0-1 van PSV kwamen stukken van het net voor het uitvak naar beneden. Het uitvak zit op de tweede ring in de kuip, met daaronder het Feyenoord-publiek. Ook andere voorwerpen zoals muntjes en aanstekers belandden op de eerste ring. Op social media is te zien dat een langwerpig voorwerp van de tweede ring helemaal naar beneden valt. 

Volgens ooggetuigen moesten meerdere vrouwen en kinderen onder de tribune door medisch personeel behandeld worden. Eén supporter raakte gewond en is nagekeken door ambulancemedewerkers. Dat bevestigt de politie tegenover het Algemeen Dagblad. Er zijn geen aanhoudingen verricht. 

"Wij zaten op rij 15 en hebben er geen last van, want dat is net onder de tweede ring. Maar het was wel triest om te zien." schrijft een ooggetuige op de site van het Rotterdamse voetbalmedium. "Ik zag allemaal mensen met kinderen, die lager zaten, vluchten na die goal van PSV."