Nieuws

Veerman op weg naar FC Utrecht: Dat is een bijzonder verhaal

Veerman op weg naar FC Utrecht: "Dat is een bijzonder verhaal"

26-01-2022 13:48 Laatste update: 14:49

Gert Kruys is positief gestemd over de aanstaande transfer van Henk Veerman naar FC Utrecht. De twee leerde elkaar kennen in 2012, toen de Utrechter trainer was bij FC Volendam. Kruys is enthousiast over de spits en verwacht dat hij snel de harten van de Utrechtse aanhang zal veroveren.

"Hij heeft zijn fysiek natuurlijk mee", zegt Kruys tegen RTV Utrecht. "De aanvallers bij FC Utrecht zijn niet heel groot. Mahi, Balk, Sylla, Douvikas. Dat zijn geen grote jongens. Hij is lang. Een echte targetman."

In 2017 vertelde Veerman al dat hij de bijzondere wens had om ooit voor FC Utrecht te voetballen. Zijn beste vriend Jan Schilder, een groot talent met wie Veerman in de jeugd van FC Volendam speelde, pleegde zeven jaar geleden zelfmoord toen bij hem het besef doordrong dat hij het profvoetbal niet zou halen. Schilder was groot fan van FC Utrecht en beloofde dat hij ooit voor de club zou uitkomen.

"Dat is een bijzonder verhaal. Hij lost zijn belofte in", zegt Kruys. "Hij zal bij de grote kern van het Utrechtse publiek ook wel aanslaan. Hij heeft ook dingen waarvan je denkt hoe zich dat gaat ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan zijn omschakeling. Maar ik denk dat hij de harten van de fans gaat winnen."