Opinie

Van Gelder laakt Ajax: 'Lopen spelers rond met gigantische zelfoverschatting'

Van Gelder laakt Ajax: 'Lopen spelers rond met gigantische zelfoverschatting'

01-08-2023 06:58 Laatste update: 07:17
1

Jack van Gelder noemt het huidige beleid bij Ajax 'gênant'. De voormalig presentator, journalist en vooral supporter van de Amsterdammers is niet te spreken over de manier waarop technisch directeur Sven Mislintat tot nu toe zijn werkzaamheden uitvoert. Van Gelder baalt van het voorlopige uitblijven van aankopen en de houding waarmee sommige betrokkenen zich presenteren.

"Ajax is gênant", aldus Van Gelder, die maandagavond aanschoof bij talkshow De Oranjezomer van SBS6. "Ajax is zo gênant, dat kun je je niet voorstellen. Er lopen vier of vijf spelers rond met een gigantische zelfoverschatting, echt verschrikkelijk. En nu moet, of wil, Davy Klaassen weg, zou Rulli niet hebben getraind omdat hij wil dat er betere spelers komen, raakt Berghuis om de haverklap geblesseerd en worden Álvarez en Kudus misschien verkocht. Steijn die denkt: waar ben ik in terechtgekomen?"

De manier waarop Mislintat zich tot dusver heeft uitgelaten over de te varen koers, stuit hem eveneens tegen de borst. "Deze meneer heeft nu gezegd dat het tussen de twee en vier jaar kan duren voordat ze het weer op poten hebben. Daar zijn ze in Amsterdam buitengewoon blij mee", vervolgt hij op sarcastische toon. "Als ze dit seizoen niet bij de bovenste twee zitten, terwijl we twee Champions League-plekken hebben, loop je zeventig miljoen sowieso mis en duurt het veel langer dan vier jaar. Maar dan is Mislintat er allang niet meer bij."