Transfernieuws

'Ten Hag heeft aanvallende versterking bijna binnen: transfer komend weekend rond'

'Ten Hag heeft aanvallende versterking bijna binnen: transfer komend weekend rond'

26-07-2023 12:41 Laatste update: 12:42

Atalanta Bergamo en Manchester United hopen komend weekend een deal te sluiten over de transfer van de 20-jarige Rasmus Højlund. Dat weet de Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio te melden. Het door de Italianen gewenste bedrag ligt niet ver meer vandaan bij wat United voor hem over heeft.

Atalanta zou namelijk 80 miljoen euro willen zien voor hun Deense spits, maar United lijkt 70 miljoen plus bonussen genoeg te vinden. De komende dagen zullen beslissend zijn, want beide partijen willen zo snel mogelijk een akkoord bereiken. Wanneer dat gebeurt, is Højlund de nieuwe duurste uitgaande speler ooit bij Atalanta. Vorig jaar zomer ontving de club namelijk 50 miljoen voor Cristian Romero, die naar Tottenham Hotspur vertrok.

Ook Paris Saint-Germain mengde zich in de strijd om het supertalent. De Fransen boden hem zelfs een hoger salaris dan United, maar Højlund zelf wilde koste wat kost naar Old Trafford. Dat lijkt er nu dus ook daadwerkelijk van te gaan komen. Met Anthony Martial en Marcus Rashford heeft manager Erik ten Hag tot dusver slechts twee spelers in zijn gelederen die in de punt van de aanval kunnen spelen. De komst van Højlund is dus meer dan gewenst.

Atalanta betaalde in de zomer van 2022 een bedrag van 17,2 miljoen euro aan Sturm Graz voor de aanvaller. In 34 officiële wedstrijden wist hij tien keer te scoren en vier assists te geven. Op 22 september jongstleden maakte hij zijn debuut voor het Deense nationale elftal. Na zes interlands heeft hij evenzoveel goals op zijn naam staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!