Transfernieuws

'Transfer Onana steeds dichterbij: United brengt nieuw bod uit op Inter-doelman'

'Transfer Onana steeds dichterbij: United brengt nieuw bod uit op Inter-doelman'

06-07-2023 17:06

Manchester United blijft optimistisch over de mogelijke komst van Andre Onana. Volgens Sky Sports en Fabrizio Romano is de Engelse topclub nog steeds in gesprek met Internazionale over de transfer van de 27-jarige doelman. De club van Erik ten Hag zou nu een verhoogd bod hebben uitgebracht. 

Beide clubs werken aan een compromis, nadat een eerdere aanbieding van veertig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen door Inter werd afgewezen. Manchester United beschouwt Onana als hun belangrijkste doelwit op de transfermarkt, en ook trainer Erik ten Hag wil hem graag in zijn team hebben. De twee hebben eerder succesvol samengewerkt bij Ajax, waar ze onder andere drie Eredivisie-titels en een halve finale in de Champions League behaalden.

Inter heeft tot nu toe een vraagprijs van zestig miljoen euro gehanteerd, maar Fabrizio meldt dat de onderhandelingen voortgezet worden en verwacht dat beide clubs uiteindelijk tot een overeenkomst zullen komen. The Mancunians zouden een bod hebben uitgebracht van 45 miljoen euro plus nog vijf miljoen aan bonussen. De verwachting is dat Inter bij 55 miljoen euro akkoord zal gaan. Manchester United wil de deal afronden voordat Onana zich eind volgende week bij het team in Milaan voegt voor de voorbereiding.

Als Onana naar United gaat, lijkt de kans klein dat de Engelse club zich nog zal richten op Justin Bijlow van Feyenoord. Dit zou ook het vertrek van David de Gea kunnen betekenen, aangezien de Spanjaard officieel transfervrij is.