'30 miljoen euro per jaar niet genoeg: Mourinho blijft trouw aan AS Roma'

'Mourinho wijst kans om best betaalde trainer te worden af, blijft trouw aan Roma'
29 juni 2023 om 16:15

José Mourinho had de best betaalde trainer aller tijden kunnen worden, maar hij heeft een lucratief aanbod uit Saudi-Arabië naast zich neergelegd. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Volgens Romano kon de oefenmeester dertig miljoen euro netto per jaar gaan verdienen. Door de Saudische belastingregels, net iets meer dan de 34 miljoen euro bruto die Diego Simione jaarlijks opstrijkt bij Atletico Madrid. Eerder deze maand had Mourinho ook al een ontmoeting in Londen met Walid Moaz, de voorzitter van Al-Ahli. De krant Corriere dello Sport meldt dat het niet de eerste keer is dat de 'Special One' is benaderd door een Saudische club. Al-Ittihad en Al-Nassr probeerden hem ook te strikken, maar Mourinho gaf de voorkeur aan voortzetting van zijn carrière op het hoogste niveau.

Ondanks de vermeende interesse uit het Midden-Oosten, blijft de Portugees AS Roma trouw. Volgens de Italiaanse krant ligt zijn toewijding bij de 'Giallorossi', waar hij afgelopen seizoen de finale van de Europa League mee bereikte. De 60-jarige coach, die eerder onder meer Chelsea en Real Madrid trainde, houdt nauw contact met het management van Roma. Het doel is om minimaal nog één jaar in de Italiaanse hoofdstad te blijven.