Breaking news

Update: Schreuder vertrekt per direct bij PEC en gaat in Spanje aan de slag

Update: Schreuder vertrekt per direct bij PEC en gaat in Spanje aan de slag

27-06-2023 09:59 Laatste update: 10:19

Dick Schreuder vertrekt per direct bij PEC Zwolle. De oefenmeester, die afgelopen jaar nog met de club promoveerde, is volgens Voetbal International in gesprek met een Spaanse club die niet actief is op het hoogste niveau.

PEC bevestigt het vertrek van Schreuder op de clubsite. De club uit Overijssel houdt in het midden om welke club het precies gaat, wat impliceert dat de deal voor de oefenmeester nog niet in kannen en kruiken is. Wie de opvolger van Schreuder in Zwolle gaat worden is nog maar de vraag, maar de club meldt dat deze op 'hele korte termijn' gepresenteerd gaat worden.

"Toen ik eind 2021 in Zwolle terechtkwam, stond de club er sportief niet goed voor. Maar vanaf dag één hadden we intern allemaal hetzelfde doel voor ogen", begint Schreuder in een statement op de clubsite. De oefenmeester had de voorbije maanden veel keuze uit andere clubs. "Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuwe project elders."

Schreuder stapte anderhalf jaar geleden in bij Zwolle, toen de club ver onderaan de ranglijst van de Eredivisie bungelde. Helaas voor de Blauwvingers degradeerden ze uit de Eredivisie, maar afgelopen seizoen werd de club tweede in de Keuken Kampioen Divisie wat genoeg was om weer terug te keren op het hoogste niveau.

Update: Volgens De Telegraaf is het CD Castellon dat met Dick Schreuder aan de haal gaat. De club speelt op het derde niveau van Spanje.