Oranje komt net te kort en verliest doelpuntrijke troostfinale van Italië

18-06-2023 17:02
1

Het Nederlands elftal heeft geen beslag weten te leggen op de derde plek in de Nations League. In de Grolsch Veste werd met 2-3 verloren van Italië en dus eindigt Oranje als vierde van het toernooi.

Bondscoach Ronald Koeman koos voor Noa Lang in de basis en dat ging ten koste van Teun Koopmeiners. Oranje kreeg al vroeg in de wedstrijd een klap te verwerken. De Italianen namen na zes minuten spelen al de leiding door een goede knal van Federico Dimarco. Een kwartier later werd de voorsprong alweer verdubbelt. Davide Frattesi profiteerde van slecht verdedigen van Oranje en schoot de 0-2 tegen de touwen.

Koeman was ontevreden en greep hard in bij rust. Met een driedubbele wissel ging Oranje op zoek naar de aansluittingstreffer. En die kwam er. Steven Bergwijn schoot twintig minuten voor tijd de 1-2 binnen, maar niet veel later bracht Federico Chiesa de marge weer terug tot twee: 1-3.

Vlak na de derde treffer van Italië liet Koeman Joey Veerman debuteren. De middenvelder van PSV stond met een assist aan de basis van de 2-3, die in de 89ste minuut werd aangetekend door Georginio Wijnaldum. In de blessuretijd werd er niet meer gescoord en dus eindigen de Italianen ten koste van Oranje als nummer drie in de Nations League.