Nieuws

'Merkwaardig nieuws uit Frankrijk, PSG spreekt met Spaanse Premier League-trainer'

'Merkwaardig nieuws uit Frankrijk, PSG spreekt met Spaanse Premier League-trainer'

17-06-2023 14:24 Laatste update: 18-06-2023 10:22

Opvallend nieuws uit Frankrijk. Paris Saint-Germain heeft gesprekken gevoerd met Mikel Arteta om trainer te worden van de Parijse club, meldt RMC Sport.

Technisch directeur Luis Campos heeft de afgelopen weken meerdere gesprekken gevoerd met Arteta in verband met het trainerschap bij de Parijse club. Na het vertrek van Christophe Galtier is PSG naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. Arteta, voormalig speler van PSG, past precies in het plaatje van de club, maar de kans zou klein zijn dat de Spanjaard na een sterk seizoen met Arsenal naar Parijs vertrekt. Volgens het medium is de kans nihil, maar is het niet uitgesloten.

De naam van clubicoon Tiago Motta is echter waarschijnlijker. De geboren Braziliaan die dertig keer uit kwam voor het nationale elftal van Italië is momenteel werkzaam bij Bologna, maar zijn contract loopt aan het einde van komend seizoen af waardoor de Italianen niet al te hoog in de boom zullen zitten voor de trainer. Clubpresident Nasser Al-Khelaïfi zou er zelf van overtuigd zijn dat Motta de ideale kandidaat is voor de klus om PSG de Champions league te bezorgen.