Transferzomer op komst: 'Kluivert naar PSV logisch, zie Lang naar Ajax terugkeren'

Eredivisie-stoelendans: 'Kluivert naar PSV logisch, zie Lang naar Ajax terugkeren'
16 juni 2023 om 17:44
Laatste update: 16 juni 2023 om 17:49

Justin Kluivert en Noa Lang hoeven niet ver te zoeken, willen beide spelers een transfer maken. Ruben Winkels, adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur stelt bij #DoneDeal de podcast dat een hereniging met Peter Bosz bij PSV logisch is voor Kluivert, terwijl een move voor Lang naar Ajax ook geen utopie is.  

Redacteur Lars Teunissen begint over de Eredivisie-interesse in Lang, die wil vertrekken bij Club Brugge. "Hij wordt voorzichtig gelinkt aan PSV, maar ik zie die transfer wel voor me", stelt hij waar Winkels op inhaakt. "Er zit altijd een reden achter dat ze dat zeggen. Ik denk dat er vast en zeker gesprekken zullen zijn geweest en ik verdenk PSV er sterk van en misschien ook wel Ajax, dat ze of met allebei of een van hun hebben gesprokken.

Winkels laat vervolgens doorschemeren wat hij als de meest aannemelijke vervolgstappen ziet voor beide spelers. "PSV en Kluivert lijkt me een logische stap, omdat Peter Bosz er nu zit. Heeft hem laten debuteren bij Ajax en is een speciale trainer voor Kluivert. Ook al was het maar een jaartje en ik zie Noa Lang ook wel naar Ajax terugkeren. Ze zeggen het niet voor niets, echt niet", stelt de adjunct-hoofdredacteur. 

Bij VoetbalPrimeur twijfelen ze nog wel of Lang daadwerkelijk bij Ajax zal gaan passen en of er ruimte voor de Brugge-buitenspeler is. "Je moet je afvragen: is dit wel de persoonlijkheid die ze op dit moment nodig hebben bij Ajax?", stelt Winkels. Hoofdredacteur Dennie van Laar denkt dat Lang een Ajax-gat op kan vullen. "Wat hij wel toevoegt, is een beetje gif, wat nu echt ontbreekt. Hij heeft wel een labeltje en een imago, maar zo'n type jongen ontbreekt echt". Als Lang naar Ajax zal gaan, kan hij op veel concurrentie rekenen volgens de heren. Dusan Tadic, Mohamed Daramy en Steven Bergwijn fungeren ook het liefst op de linkerflank.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!