Transfernieuws

'Kluivert maakt zich op voor definitief vertrek en kan naar de Premier League'

'Kluivert maakt zich op voor definitief vertrek en kan naar de Premier League'

14 juni - 14:58 Laatste update: 15:12

Justin Kluivert is hard op weg naar de Premier League, meldt Fabrizio Romano. De transferexpert weet te melde dat AFC Bournemouth met de Nederlander aan de haal wil gaan.

Kluivert , onder contract bij AS Roma, kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Valencia. In Spanje ging het niet voor de wind met de club waardoor Kluivert tegen degradatie moest vechten. Wel groeide de aanvaller uit tot een vaste waarde in de ploeg en speelde hij veelal in de punt van de aanval. Door zijn sterke optredens heeft Kluivert de aandacht gekregen van meerdere ploegen waaronder Bournemouth. De Engelsen handhaafden zich dit seizoen en hopen zich te versterken met de Nederlander. Volgens Romano zijn de gesprekken in een gevorderd stadium en vertrekt Roma-directeur Tiago Pinto komende naar week naar Engeland om de deal te beklinken.

Bij Roma kwam Kluivert nooit uit de voeten. In 68 officiële duels kwam de aanvaller slechts negen keer tot scoren en gaf hij tien assists. Verhuurperiodes bij RB Leipzig en OGC Nice verliepen eveneens tegenvallend waardoor hij nooit meer de kans kreeg bij Roma. De Italianen lijken daardoor in te zetten op een definitieve verkoop, maar wat ze voor Kluivert verlangen is nog onbekend. Zelf betaalde Roma ruim zeventien miljoen euro aan Ajax om Kluivert over te nemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!