Kaarten zijn geschud voor Ten Hag: Man U maakt selectie inclusief Greenwood bekend

Manchester United geeft bevestiging: Greenwood zit volgend seizoen in de selectie

16 juni om 15:24

Manchester United heeft de selectie voor volgend seizoen bekendgemaakt en deze bevat ook de controversiële Mason Greenwood. Het interne onderzoek naar de speler is ondertussen nog wel bezig. Ook bevestigt de club in gesprek te zijn met David de Gea over zijn toekomst.

Manchester United geeft via de clubkanalen aan dat ze de spelerslijst naar de Premier League hebben gestuurd en zo weet Erik ten Hag dus met welk spelersmateriaal hij aankomend seizoen te werk gaat. Deze selectie bevat geen Axel Tuanzebe en Phil Jones, aangezien dit tweetal transfervrij mag vertrekken. De Gea staat er wel op, maar zijn toekomst in Manchester wordt ook in twijfel getrokken. De Spaanse doelman voert momenteel onderhandelingen over een contractverlenging. Geruchten doen de ronde over de eventuele komst van Internazionale-keeper André Onana. 

Greenwood is de meeste opvallende naam op de lijst, wegens de controverse die de 21-jarige achtervolgt. De aanvaller werd verdacht van verkrachting en mishandeling van zijn vriendin. Greenwood werd begin 2023 vrijgesproken, maar behoort nog niet tot de selectie van United. De Engelse club is nog steeds bezig aan een intern onderzoek betreft de situatie.