'Real Madrid en Mbappé zijn rond': zo zit zijn megacontract in Parijs in elkaar

Nieuwe wending in Mbappé-soap: zo zit zijn megacontract in Parijs in elkaar

9 januari om 21:40
Laatste update: 9 januari om 21:40

Het boek over de transfersoap van Kylian Mbappé leek afgelopen jaar voorlopig zijn laatste hoofdstuk te hebben bereikt, maar niets is minder waar. Foot Mercato weet het echter nu zeker, de Franse aanvaller is rond met Real Madrid. Paris Saint-Germain-president Nasser Al-Khelaïfi onthult echter dat hij een akkoord heeft bereikt met Mbappé. Hoe ziet zijn contract in Parijs er eigenlijk uit?

In de eerste helft van het jaar 2022 ging het over niets anders dan het contract van Mbappé bij PSG. De aanvaller kon naar Real Madrid, maar besloot uiteindelijk om toch in Parijs te blijven. Die keuze maakte hij mede door het contract dat hem werd aangeboden.

Wat zei Mbappé na de winst in de Trophée des Champions?

De Franse aanvaller zelf voor het eerst sinds tijden naar buiten met een statement over de transferspeculaties. Transferjournalist Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Mbappé het volgende heeft gezegd: 'Ik heb mijn beslissing niet genomen, maar we hebben een overeenkomst met president Al Khelaifi, dus dat betekent dat alle partijen worden beschermd. De focus ligt op het team, niet op mijn situatie.' PSG wilde na de wedstrijd niet ingaan op de opmerkingen van Mbappé. Journalist Ben Jacobs schrijft op Twitter dat de aanvaller zich focust op de rest van het seizoen en dat een nieuw contract ook nog altijd tot de mogelijkheden behoort. 

Hoe lang duurt het contract van Mbappé?

Volgens Franse media heeft Mbappé in principe bijgetekend tot de zomer van 2024, maar kan hij nog een optie lichten voor één extra jaar. Vóór 1 augustus moet Mbappé bepalen of hij tot de zomer van 2025 wil verlengen. Daar heeft de Fransman middels een brief inmiddels afstand van genomen, maar mocht hij toch nog overstag gaan dan krijgt hij een financiële bonus van honderd miljoen euro.

De kans bestond ook dat het contract van Mbappé automatisch werd verlengd. Wanneer PSG afgelopen seizoen de Champions League had gewonnen, dan had de aanvaller geen keuze gehad. De verbintenis werd dan automatisch opgeschort en ook zou hij de financiële bonus ontvangen.

Wanneer het contract van Mbappé niet verlengd wordt, is hij komende zomer dus gratis op te halen. In dat geval lijkt Real Madrid nu beet te hebben in de vijver van de Franse aanvaller. De Madrilenen probeerden dat een jaar eerder al eens, maar visten toen achter het net. Naar verluidt zou de deal tussen de twee partijen nu eindelijk rond zijn en dus kan hij wanneer zijn contract eindigt naar Spanje trekken.

Het broertje van Kylian Mbappé heeft ook zijn debuut gemaakt voor PSG.
Het broertje van Kylian Mbappé heeft ook zijn debuut gemaakt voor PSG.

Hoeveel verdient Mbappé?

Ook het salaris van Mbappé kwam niet al te lang na zijn contractverlenging op straat te liggen. Volgens Le Parisien strijkt de doelpuntenmachine minimaal zo'n 72 miljoen euro bruto per jaar op. Dat is los van alle premies en bonussen die hij daarnaast nog kan opstrijken.

Wel of geen transfer?

Waar diverse media ervan overtuigd zijn dat Mbappé na dit seizoen bij Real Madrid zal tekenen, komen er nu ook andere geluiden naar boven. Paris Saint-Germain-president Nasser Al-Khelaïfi heeft naar eigen zeggen een mondeling akkoord met Mbappé. "Hij zei dat we een akkoord hadden. Dat zei hij echt. Het is een akkoord, maar eerder een gentlemen's agreement dan een getekend akkoord", aldus  Al-Khelaïfi.