Nieuws

Wie is Hedwiges Maduro, de assistent van Ajax die terugkeert bij Almere City?

Wie is Hedwiges Maduro, de assistent van Ajax die terugkeert bij Almere City?

13 mei - 12:40 Laatste update: 16:48
3

Hedwiges Maduro wordt de nieuwe hoofdtrainer van Almere City. Wie is dit trainerstalent, die afgelopen seizoen als assistent-trainer van Ajax fungeerde en al eens als assistent bij Almere werkte? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie.

Clubcarrière

Geboren op 13 februari 1985 in Almere, Nederland, brak Maduro door als jeugdspeler bij Ajax. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kon, toonde al vroeg zijn talent en werd al snel een integraal onderdeel van het eerste elftal. Tussen 2004 en 2008 maakte hij indruk met zijn technische vaardigheden en defensieve kracht, waardoor hij bijdroeg aan het behalen van twee Eredivisie-titels en een KNVB Beker.

In 2008 maakte Maduro de overstap naar Valencia CF in Spanje, waar hij vijf succesvolle seizoenen beleefde. Hij was daar, mede dankzij zijn uitstekende positionering, kracht en balbeheersing, jarenlang een vaste waarde. Onder zijn leiding won de club de prestigieuze Copa del Rey en bereikte het de finale van de UEFA Europa League. Die werd met 3-1 verloren van Sevilla.

Na zijn periode bij Valencia maakte Maduro verschillende transfers naar clubs in binnen- en buitenland, waaronder Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia.

Interlandcarrière

Maduro maakte deel uit van verschillende nationale jeugdelftallen en maakte in 2005 zijn debuut in het Nederlands elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenië. Gedurende zijn internationale carrière vertegenwoordigde hij Oranje in verschillende kwalificatiewedstrijden en toernooien, waaronder het Europees kampioenschap van 2008. In totaal speelde Maduro achttien interlands.

Analist

Na zijn actieve spelerscarrière is Maduro betrokken gebleven bij de voetbalwereld. Hij deelt zijn kennis en ervaring als voetbalanalist bij ESPN en biedt inzichtelijke analyses tijdens uitzendingen en mediaoptredens. Zijn expertise wordt hoog gewaardeerd door fans en experts in de voetbalwereld.

Trainerscarrière

Maduro rondde ook zijn opleiding tot betaald voetbalcoach. In het seizoen 2018-2019 diende hij als assistent-trainer van Erwin van de Looi bij Jong Oranje. Het daaropvolgende seizoen vervulde hij dezelfde rol bij Nederland Onder 18.

Medio 2020 werd Maduro hoofdtrainer bij Almere City Onder 21. Onder zijn leiding behaalde het team in februari 2022 het algeheel landskampioenschap in een spannende wedstrijd tegen Feyenoord O21.

In april 2022 zette Maduro een volgende stap in zijn trainerscarrière door een contract voor twee jaar te ondertekenen als assistent-trainer van Alex Pastoor bij het eerste elftal. Deze rol combineert hij al sinds december 2021 met het hoofdtrainerschap van Almere City Onder 21. Almere City is met Maduro als assistent gepromoveerd naar de Eredivisie. Ajax haalde Maduro afgelopen seizoen terug om als assistent-trainer te dienen van Maurice Steijn.

Na een aantal chaotische maanden werd Steijn opgevolgd door John van 't Schip. Maduro fungeerde als tussenpaus en is momenteel weer de rechterhand van de hoofdtrainer. Ajax leek in Maduro de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax te zien, maar de oefenmeester gaat volgend seizoen weer in de Eredivisie aan de slag. Maduro wordt namelijk de opvolger van Pastoor bij Almere City.