Exclusive

Wie is Hedwiges Maduro, de assistent van Ajax die kan terugkeren bij Almere City?

Wie is Hedwiges Maduro, de assistent van Ajax die kan terugkeren bij Almere City?

28-10-2023 17:20 Laatste update: 9 april - 22:05
3

Hedwiges Maduro is de nieuwe interim-trainer van Ajax na het ontslag van Maurice Steijn. Wie is dit trainerstalent, dat Almere City naar promotie wist te leiden en al een flink verleden bij Ajax had? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Het werd maandag bekend dat Steijn bij Ajax vertrekt en Maduro moet het stokje overnemen tot er een definitieve trainer is gevonden. Maduro fungeerde als assistent-trainer van Steijn, maar moet nu proberen te voorkomen het Amsterdamse schip nóg verder te doen zinken.

Clubcarrière

Geboren op 13 februari 1985 in Almere, Nederland, brak Maduro door als jeugdspeler bij Ajax. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kon, toonde al vroeg zijn talent en werd al snel een integraal onderdeel van het eerste elftal. Tussen 2004 en 2008 maakte hij indruk met zijn technische vaardigheden en defensieve kracht, waardoor hij bijdroeg aan het behalen van twee Eredivisie-titels en een KNVB Beker.

In 2008 maakte Maduro de overstap naar Valencia CF in Spanje, waar hij vijf succesvolle seizoenen beleefde. Hij was daar, mede dankzij zijn uitstekende positionering, kracht en balbeheersing, jarenlang een vaste waarde. Onder zijn leiding won de club de prestigieuze Copa del Rey en bereikte het de finale van de UEFA Europa League. Die werd met 3-1 verloren van Sevilla.

Na zijn periode bij Valencia maakte Maduro verschillende transfers naar clubs in binnen- en buitenland, waaronder Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia.

Interlandcarrière

Maduro maakte deel uit van verschillende nationale jeugdelftallen en maakte in 2005 zijn debuut in het Nederlands elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenië. Gedurende zijn internationale carrière vertegenwoordigde hij Oranje in verschillende kwalificatiewedstrijden en toernooien, waaronder het Europees kampioenschap van 2008. In totaal speelde Maduro achttien interlands.

Analist

Na zijn actieve spelerscarrière is Maduro betrokken gebleven bij de voetbalwereld. Hij deelt zijn kennis en ervaring als voetbalanalist bij ESPN en biedt inzichtelijke analyses tijdens uitzendingen en mediaoptredens. Zijn expertise wordt hoog gewaardeerd door fans en experts in de voetbalwereld.

Trainerscarrière

Naast zijn rol als analist is Hedwiges Maduro ook begonnen met zijn opleiding tot betaald voetbalcoach. In het seizoen 2018-2019 diende hij als assistent-trainer van Erwin van de Looi bij Jong Oranje. Het daaropvolgende seizoen vervulde hij dezelfde rol bij Nederland Onder 18.

Medio 2020 werd Maduro hoofdtrainer bij Almere City Onder 21. Onder zijn leiding behaalde het team in februari 2022 het algeheel landskampioenschap in een spannende wedstrijd tegen Feyenoord O21.

In april 2022 zette Maduro een volgende stap in zijn trainerscarrière door een contract voor twee jaar te ondertekenen als assistent-trainer van Alex Pastoor bij het eerste elftal. Deze rol combineert hij al sinds december 2021 met het hoofdtrainerschap van Almere City Onder 21. Almere City is met Maduro als assistent gepromoveerd naar de Eredivisie. Ajax haalde Maduro afgelopen seizoen terug om als assistent-trainer te dienen van Maurice Steijn.

Na een aantal chaotische maanden werd Steijn opgevolgd door John van 't Schip. Maduro fungeerde als tussenpaus en is momenteel weer de rechterhand van de hoofdtrainer. Ajax lijkt in Maduro de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax te zien, maar mogelijk kan de oefenmeester volgend seizoen ook in de Eredivisie aan de slag. Maduro staat namelijk op het lijstje van Almere City om na dit seizoen Alex Pastoor op te volgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!