Nieuws

Hoeveel verdient Lionel Messi bij Inter Miami in de Major League Soccer?

Hoeveel verdient Lionel Messi bij Inter Miami in de Major League Soccer?

22-07-2023 09:08 Laatste update: 09:13

Lionel Messi speelt tegenwoordig bij Inter Miami in de Major League Soccer. Wat verdient de Argentijn eigenlijk verdienen bij zijn nieuwe club? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit!

Messi zegt nee tegen het grootste contract in sportgeschiedenis

Al-Hilal had naar verluidt een contract klaar liggen voor Messi waarmee de kleine Argentijn in totaal zo’n 400 miljoen euro per jaar zou opstrijken. Toch koos de voormalig PSG-ster ervoor om naar Amerika te vertrekken, waar een minder groot salaris van 50 miljoen euro per jaar hem te wachten staat. In de Major League Soccer verdient Messi wellicht minder vorstelijk dan in Saudi Arabië, maar staan hem ook nog andere bonussen te wachten.

Deals met meerdere multinationals

Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic weet dat er nog veel meer financiële drijfveren achter de transfer van Messi zitten. Zo zou het bekende bedrijf Apple bereid zijn om een deel van hun verdiende tv-geld (Apple heeft de rechten voor het uitzenden van alle MLS-wedstrijden) aan de kersverse wereldkampioen te geven. Ook Adidas biedt Messi een deel van de inkomsten nu hij in Miami speelt. Ten slotte zit er een David Beckham-achtige deal in het verschiet voor Messi. De nummer tien zal naar verluidt een percentage in Inter Miami of in een andere MLS-club krijgen in de toekomst. 

Salaris onder een vergrootglas

Volgens meerdere bronnen waaronder Diario Sport gaat Messi 54 miljoen dollar per jaar, omgerekend 50 miljoen euro per jaar, verdienen bij Inter Miami. Clubs uit de MLS geven jaarlijks gemiddeld 5,1 miljoen dollar, omgerekend 4,7 miljoen euro, uit aan salaris voor de spelers. Messi maakt korte metten maken met dit bedrag, waar de Argentijn maar een maand voor hoeft te werken. De wereldkampioen is daarmee ongetwijfeld de bestbetaalde speler in de competitie.

Hoeveel verdient Messi per seconde? 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)