Nieuws

Zo loopt de voorbereiding van Ajax richting het nieuwe seizoen

Zo loopt de voorbereiding van Ajax richting het nieuwe seizoen

25-07-2023 11:08 Laatste update: 30-07-2023 11:47

De meeste Ajax-spelers zijn inmiddels teruggekeerd op De Toekomst om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Zo is directeur Sven Mislintat al hard bezig om de Amsterdamse selectie te versterken. Wanneer begon de selectie van Ajax eigenlijk aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en hoe gaat deze eruit zien?

Eerste training op 29 juni

Op donderdag 29 juni begon de selectie van Ajax officieel aan de voorbereiding op het seizoen 2023/24. De Amsterdammers werkten hun eerste training af onder leiding van Maurice Steijn, de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. 


Maurice Steijn ziet toe hoe Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen afwerkt

Trainingskamp

Hoe de voorbereiding er na de eerste training exact uit gaat zien is tot nu toe voor een groot deel nog de vraag, maar wanneer en waar het trainingskamp wordt belegd is al wel bekend. Ajax reisde op 24 juli af naar Duitsland, waar het een week lang zal trainen op het complex van kledingsponsor Adidas. Dat complex is gelegen in de plaats Herzogenaurach. Op 29 juli keerde de club uit de hoofdstad weer terug in Nederland. Een week later wordt de voorbereiding afgesloten met een oefenduel tegen Borussia Dortmund in Duitsland. 

Oefenwedstrijden

8 juli: Ajax - FC Den Bosch 2-2
18 juli: Ajax - Shakhtar Donetsk 3-0
22 juli: RSC Anderlecht - Ajax 0-3
25 juli: Ajax - SpVgg Unterhaching 5-3
29 juli: Ajax - FC Augsburg 1-3
6 augustus: Borussia Dortmund - Ajax