PSV, hoofdpijndossiers PSV, Bosz werk PSV,

Bosz begint komende week bij PSV, maar wat zijn de hoofdpijndossiers in Eindhoven?

1 juli 2023 om 09:40
Laatste update: 1 juli 2023 om 09:46

Peter Bosz staat aan de vooravond van zijn avontuur bij PSV. De ervaren oefenmeester komt in Eindhoven echter niet in een gespreid bedje terecht. VoetbalNieuws zet de hoofdpijndossiers bij de Eindhovenaren voor je op een rijtje!

Verdediging

Achterin heeft PSV het al enige tijd lastig. Onder Ruud van Nistelrooij was het wekelijks een raadsel wie hij achterin zou opstellen. Mede door de blessures van onder andere Olivier Boscagli, Armando Obispo en meermaals Mauro Júnior was het wekelijks schuiven voor Van Nistelrooij. In de zomer werd Ki-Jana Hoever gehaald om de rechtsachter positie te gaan bezetten, maar al snel bleek zijn niveau ondermaats te zijn waardoor hij in de winter terug werd gestuurd naar Wolverhamtpon Wanderers. Voor de nieuwe trainer wacht de zware taak om defensieve structuur te brengen. Jarred Branthwaite speelde zich gedurende het seizoen in de basis, maar keert na een verhuurperiode terug naar Everton. De kans is klein dat de Engelsman ook komend seizoen te bewonderen is in Eindhoven aangezien Everton hoog in de boom zit voor Branthwaite en hij zich zelf ook uitsprak voor een avontuur in de Premier League.

Bosz wacht de zware taak om centraal achterin stabiliteit te brengen en rechtsachter een nieuwe speler te halen. Boscagli keerde terug van een blessure en lijkt onder een nieuwe trainer voor zijn kans te kunnen gaan. Ramalho en Obispo presteerden ondermaats en lijken alles behalve zeker van hun plek. Teze en Phillipp Mwene konden niet overtuigen als backs waardoor PSV zeer zeker de markt op gaat voor een nieuwe rechtsachter. De naam van Milan van Ewijk viel al meermaals en het is zeer aannemelijk dat PSV de vleugelverdediger gaat proberen te contracteren. Shurandy Sambo keert terug van Sparta Rotterdam en lijkt ook een optie te zijn om als basisspeler aan het seizoen bij PSV te beginnen.

Middenveld

Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez lijken op weg naar de uitgang. PSV zal hierdoor op zoek moeten naar een nieuwe bal-afpakker. De naam van Stijn Spierings zong enige tijd rond in het Philips Stadion, maar de Nederlander koos voor een avontuur bij RC Lens. Gutiérrez is in verregaande gesprekken met Chivas Guadalajara en lijkt spoedig zijn transfer af te ronden. Door de ruimte die daarmee ontstaat in de selectie en het salarishuis kan PSV de markt op voor een vervanger. 

Joey Veerman lijkt zeker te zijn van zijn plaats op acht in het elftal. Xavi Simons is echter wel een hoofdpijndossier voor de club. Zoals bekend kan de middenvelder er voor kiezen om voor twaalf miljoen euro te verkassen naar Paris Saint-Germain, maar ook vanuit de Premier League is er interesse. Naar verluidt zou Arsenal in de markt zijn. Mocht Simons vertrekken valt er een enorm gat bij PSV. De creatieveling is het gevaarlijkste wapen in Eindhoven en lijkt nu al onvervangbaar.

Aanval

Voorin heeft PSV de nodige problemen. Luuk de Jong is niet meer de goalgetter die hij was en het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke is nooit echt opgevangen door de club. Johan Bakayoko presteert naar behoren, maar met zijn negentienjarige leeftijd laat hij nog geen wereldklasse zien. Anwar El Ghazi laat sporadisch zijn kwaliteiten zien en lijkt een roulatiespeler te worden voor komend seizoen. Fábio Silva keert definitief terug naar Wolves aangezien PSV hem gehuurd heeft en financieel niet definitief kan overnemen.

PSV is al enige tijd in gesprek met Ricardo Pepi en zijn deal lijkt achter de schermen al volledig te zijn beklonken. De topscorer van FC Groningen ligt vast bij Augsburg, maar gaf onlangs aan absoluut niet terug te willen keren naar Duitsland. PSV was al langer zeer nadrukkelijk geïnteresseerd in de Amerikaan, maar Feyenoord lag als kaper op de kust. De aanvaller had een voorkeur voor de Eindhovenaren en Feyenoord gaf eveneens toe dat het transferbedrag voor Pepi te hoog was. Voor op de vleugels moet PSV voor komend seizoen de nodige versterkingen halen. De naam van Arnaut Danjuma zong in de winter al rond in Eindhoven, maar toen koos de aanvaller voor Tottenham Hotspur. Nu hij daar zijn vertrek heeft aangekondigd lijkt de weg naar PSV vrij te zijn. Villarreal zou van de Nederlander af willen aangezien ze financieel in de problemen zitten. Noa Lang is ook een kandidaat om de aanval van PSV te versterken. Naar verluidt zet Club Brugge in op een bedrag van dertien tot vijftien miljoen euro, maar zou PSV dat net iets te gortig vinden. 

Technische staf

Bij de aanstelling van Bosz werd direct bekend dat Rob Maas en Terry Peters de oefenmeester gaan ondersteunen bij zijn avontuur in Eindhoven. Om wat PSV-DNA toe te voegen kan de club denken aan Adil Ramzi, Wilfred Bouma, Theo Lucius of Stijn Schaars die allen in de jeugdopleiding al actief zijn.