Welke internationals hebben de meeste interlands bij Nederland?

Koeman maakt drie aanvoerders bekend: wie zijn de meest ervaren Oranje-spelers?

6 juni om 23:25
Laatste update: 6 juni om 23:25

Ronald Koeman heeft zijn drie aanvoerders voor het EK bekend gemaakt. Na Virgil van Dijk zijn Nathan Aké en Frenkie de Jong de tweede en derde captain. Mochten alle drie de spelers niet in het veld staan, gaat de band naar de speler die op dat moment de meeste interlands heeft gespeeld. Welke spelers hebben de meeste interlands achter hun naam? VoetbalNieuws.nl neemt de meest ervaren internationals van Oranje met je door!

Daley Blind, 107 interlands

Daley Blind is één van de weinige Nederlanders met meer dan honderd interlands op zijn naam. De verdediger annex middenvelder gooide dit seizoen hoge ogen met Girona. Voor het Nederlands elftal kwam Blind voor het eerst uit in 2013 tijdens een oefenwedstrijd met Italië (1-1). Zijn eerste grote toernooi was het WK van 2014 in Brazilië waar hij nog altijd zal worden herinnerd aan zijn voorzet op Robin van Persie tegen Spanje. Hoewel het EK van 2020 en het WK van 2022 niet succesvol verliepen, maakte Blind toch de honderd interlands vol. Een carrière om trots op te zijn.

Georginio Wijnaldum, 92 interlands

Georginio Wijnaldum gold jaren een zekerheid in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder ging door een blessure niet mee naar het WK in Qatar, maar bleef volgens Ronald Koeman een steunpilaar in het elftal. Na een langdurige absentie keerde de middenvelder van Al-Ettifaq in maart weer terug bij Oranje. In 2011 mocht Wijnaldum voor het eerst minuten maken bij Oranje. Een oefenwedstrijd tegen San Marino werd met 11-0 gewonnen en Wijnaldum kwam in slechts vier minuten tot scoren bij zijn debuut. Het WK in Brazilië was het eerste grote toernooi waar Wijnaldum aanvankelijk niet in de basis begon. De laatste groepswedstrijd kwam de middenvelder in de basis en die positie hield hij vast tot de laatste wedstrijd. Na het WK kon Wijnaldum altijd rekenen op een basisplaats en was zijn positie onbetwist. Op clubniveau ging het ook voor de wind. Bij Liverpool won hij de Champions League en werd hij landskampioen. Na tegenvallende avonturen bij PSG en AS Roma vertrok Wijnaldum afgelopen zomer naar Saudi-Arabië.

Memphis Depay, 91 interlands

Memphis Depay kent een carrière met pieken en dalen, maar is niet weg te denken uit het Nederlands elftal. Al op negentienjarige leeftijd maakte de aanvaller zijn debuut voor Oranje in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Op het WK van 2014 was Memphis één van de jongste spelers in de selectie en kwam hij in de groepsfase tweemaal tot scoren. Scoren bleef de aanvaller doen onder iedere bondscoach. In totaal staat de teller nu op 44, waardoor het record van Van Persie met vijftig iedere interlandperiode dichter in de buurt komt. Memphis was er ook al bij op het WK van 2022 en speelde eerder al het EK van 2020.

Virgil van Dijk, 67 interlands

Virgil van Dijk is een absolute laatbloeier in het voetbal. De verdediger kwam pas op latere leeftijd in de schijnwerpers te staan, maar is nu de onbetwiste aanvoerder van Oranje. Pas in 2015 maakte Van Dijk zijn debuut, maar snel was hij niet meer weg te denken. Sinds 2018 is de verdediger van Liverpool de aanvoerder van het Nederlands elftal. Voor 'Big Virg' was het WK van 2022 het enige eindtoernooi, waardoor hij met extra motivatie te werk zal gaan tijdens het EK in Duitsland.

Stefan de Vrij, 63 interlands

Na het WK van 2014 en 2022 en het EK 2020 maakt Stefan de Vrij zich op voor zijn vierde eindtoernooi. De verdediger maakte in augustus 2012 zijn debuut voor Oranje en kwam sindsdien nog eens 61 keer in actie. De verdediger wist drie keer het net te vinden, waardoor tijdens de 5-1-overwinning op Spanje in Brazilië. Dit seizoen kende De Vrij een goed seizoen met Inter. De Nerazzurri pakte de twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis en mgen daarom volgend seizoen met twee sterren op de borst spelen.

Frenkie de Jong, 50 interlands

Frenkie de Jong is een onbetwiste basiskracht in het Nederlands elftal, echter moet Nederland het hoogstwaarschijnlijk tijdens het eerste duel zonder hem doen. Onder Koeman maakte De Jong op 21-jarige leeftijd zijn debuut tegen Peru. De toenmalig Ajacied liet direct zijn klasse zien en is sindsdien niet meer weg te denken uit de selectie. Een succesvol eindtoernooi maakte de 26-jarige nog niet mee. Zowel het EK van 2020 als het WK van 2022 liepen uit op een deceptie voor de spelmaker. Afgelopen maand werd De Jong nog kampioen van Spanje waardoor hij zijn vijfde prijs pakte. Het is nog maar de vraag tot hoeveel extra interlands De Jong komt in Duitsland.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!