Transfernieuws

Doelman van FC Eindhoven stopt abrupt: 'Wil niet in een rolstoel belanden'

Doelman van FC Eindhoven stopt abrupt: 'Wil niet in een rolstoel belanden'

01-06-2023 08:14

Nigel Bertrams stopt per direct als voetballer. De dertigjarige doelman van FC Eindhoven heeft zijn heupen versleten en wil niet in een rolstoel belanden. 

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Bertrams direct stopt als voetballer om grotere kwalen te voorkomen. De doelman barstte na elk duel dagenlang van de pijn. "Ik moet nu voor mezelf kiezen en stop met betaald voetbal. Per direct", laat de sluitpost weten. Ik ga niet eens meer door als amateur, want ik kan beter gaan zwemmen of een stukje fietsen."

Bertrams lijdt aan artrose en dat zorgde de laatste jaren voor verschrikkelijke pijn. "Wat ik de afgelopen jaren gedaan heb, kan namelijk helemaal niet en zou een normaal mens nooit doen. Ik heb roofbouw op mezelf gepleegd en kon al jaren geen wedstrijd meer zonder pijnstillers spelen. Bij de laatste is er door de dokter denk ik een oogje dichtgedaan, toen ik bij FC Eindhoven tekende. Maar ik wilde zelf ook zo graag nog bewijzen en heb er geen spijt van."

De doelman brak onlangs nog zijn kaak en miste daarvoor geen minuut in de laatste 75 wedstrijden, maar besloot voor het incident al te stoppen. "Mijn lichaam is gewoon helemaal op en vorige week brak ik in mijn laatste wedstrijd ook nog mijn kaak. De beslissing om te stoppen was daarvoor al genomen. Ik ben net dertig, maar heb inmiddels de heupen van een man van over de zeventig. Het wordt nu serieus gevaarlijk om door te gaan."

Bertrams gold in het verleden als groot talent bij PSV en was de laatste jaren bij veel verschillende clubs te vinden. De Nederlander was onder meer te vinden bij Willem II, NAC Breda, Nordsjaelland, MVV, FC Groningen en PEC Zwolle.