Nieuws

Berghuis over zijn toekomst en Feyenoord-exit: 'Die club kwam niet, Ajax wel'

Berghuis over zijn toekomst en Feyenoord-exit: 'Die club kwam niet, Ajax wel'

27-05-2023 09:21 Laatste update: 09:12

Steven Berghuis verwacht geen stap naar het buitenland meer te maken. De Ajacied geeft aan goed op zijn plek te zitten en ook rekening te houden met zijn gezinssituatie.

Berghuis streek twee seizoenen geleden neer in Amsterdam. De aanvaller maakte een opmerkelijke overstap van Feyenoord naar Ajax, maar had eigenlijk een ander doel voor ogen. "Bij Feyenoord had ik de doelstelling: ik wil naar het buitenland, Champions League spelen en meedoen om de prijzen. Die club kwam niet, Ajax wel. Toen heb ik die stap gezet", vertelt Berghuis in gesprek met Inside Ajax. Een vervolgstap naar het buitenland ziet de international ook niet meer zitten. "Ik denk het niet. Ik moet zeggen dat ik dat soort doelstellingen iets te laat had. Ik kwam laat door, van Twente naar VVV en naar AZ. Toen had ik moeten bedenken: daar wil ik heen en daar ga ik alles aan doen. Toen koos ik voor Watford en gaat het hoe het gaat."

Volgens Berghuis speelt zijn gezinssituatie ook mee in zijn keuzes. "Ik heb kinderen en een gezin, ik woon in Amsterdam. Dan kijk je ook op een andere manier naar je laatste fase als speler. Ik wil nog lang door, hoor, maar je gaat er wel anders over nadenken", besluit Berghuis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!