Nieuws

De Boer begrijpt keuze Van Nistelrooij: 'Toch moet hij ook in de spiegel kijken'

De Boer begrijpt keuze Van Nistelrooij: 'Toch moet hij ook in de spiegel kijken'

27-05-2023 07:38 Laatste update: 07:41

Ronald de Boer vindt het opstappen van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV dapper. De voormalig prof begrijpt echter niets van wat er de afgelopen weken is gebeurd bij de Eindhovenaren.

Van Nisterooij besloot afgelopen week de handdoek in de ring te gooien en op te stappen bij PSV. De trainer voelde een gebrek aan vertrouwen nadat er onder andere spelers hadden geklaagd bij de leiding over zijn handelen. "Je ziet het niet vaak dat iemand, die in zijn eerste jaar twee prijzen heeft gewonnen en tweede lijkt te worden, opstapt. Ik vind het dapper", begint De Boer tegenover De Telegraaf. "Maar ik kan het me goed voorstellen als met Fred Rutten en André Ooijer, zijn linker- en rechterhand, én een aantal spelers het niet meer in hem zien zitten. Omdat Ruud financieel onafhankelijk is, wordt wegstappen makkelijker, maar gezien zijn karakter verbaast het me niet als hij dat sowieso had gedaan."

Ondanks het begrip voor de keuze van Van Nistelrooij ziet De Boer ook in dat het clubicoon van de Eindhovenaren in de spiegel moet kijken. "Deze onvrede over hem komt niet zo maar ergens vandaan. Hij moet zich afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat mensen zo over hem denken. Ruud heeft daar zeker schuld aan. Voor een volgende klus is het goed zichzelf te evalueren. Het trainerschap is geen klus meer van twee mensen: een trainer en zijn assistent. Zeker bij topclubs moet je een heel bedrijf runnen. Met alleen maar lekker over voetbal praten, kom je tegenwoordig bijna niet meer weg."